Model.HeaderVisualTitle

Theaterconcerten in Purmerend - Wat is er allemaal te zien?

Theaterconcerten in Purmerend

Theater de Purmaryn is een betoverende plek waar podiumkunst een onvergetelijke ervaring wordt. Gelegen in het hart van Purmerend, is dit theater een bruisende ontmoetingsplaats voor liefhebbers van toneel, cabaret, dans en nog veel meer. Het theater opende in 1990 haar deuren en vult het programma jaarlijks met gevarieerd aanbod, waaronder ook muziekvoorstellingen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle theaterconcerten die komend theaterseizoen 2023/2024 in de Purmaryn te zien zijn. 

Muziekvoorstellingen in 2023/2024

Ontdek de diversiteit van theaterconcerten en muziekvoorstellingen in Theater de Purmaryn en laat je verrassen door het rijke aanbod van intieme singer-songwriter optredens van onder ander Tim Knol, Nick Schilder en de tikje rauw, maar altijd melodieuze Rob Dekay. Of geef nieuw talent  Jim van der Zee en Shary-An een kans en ervaar zelf waarom een theaterconcert een unieke en meeslepende ervaring is die je niet mag missen.

Naast de intieme theaterconcerten zijn er ook grootschalige symfonieën. Verwen je oren met prachtige klanken van artiesten met grote live bands zoals Karin Bloemen & Old School Band waarbij zij opzoek gaan naar grote muzikale inspiratiebronnen. Of laat je wegblazen door zangeres Berget Lewis die een ode brengt aan haar idool Tina Turner met haar live band. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller hoeven we Belle Perez eigenlijk niet meer voor te stellen, maar zal zij dit seizoen voor het eerst met haar band in Theater de Purmaryn te zien zijn. Geniet van de krachtige emoties die alleen live muziek kan opwekken.

Over theaterconcerten?

In het theater komen muziek en podiumkunst samen op een manier die je nergens anders zult ervaren. De kracht van live muziek in het theater is ongeëvenaard. Een theaterconcert kan je meenemen op een reis door verschillende muziekstijlen en genres. Er is voor elk wat wils. Laat je stem meezingen met de bekende refreinen van bands die een ode brengen aan bekende idolen, zoals bij  ABBA-Fever, Queen the Music, Puur de Nijs, Whitney Houston en The Billy Joel Experience.

Wat een theaterconcert zo bijzonder maakt, is de intieme sfeer en de connectie tussen artiesten en publiek. In tegenstelling tot grote stadionshows biedt het theater een intiemere setting waarin je de passie en emotie van de muzikanten van dichtbij kunt ervaren. De persoonlijke interactie tussen artiesten en publiek creëert een onvergetelijke energie en maakt elke voorstelling uniek.

Theaterconcerten in Theater de Purmaryn

Naast de muziek zelf biedt een theaterconcert ook vaak een prachtig visueel spektakel, zoals gegarandeerd te zien bij de Pink Floyd Project. Na hun spectaculaire én meerdere keren met vijf sterren gerecenseerde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project dit seizoen de uitvoering van het classic album The Dark Side of The Moon voor hun rekening. De combinatie van belichting, kostuums en choreografie creëert een betoverende visuele ervaring die je meeneemt naar een andere wereld. De magie van het theater komt tot leven terwijl de artiesten op het podium schitteren en het publiek meenemen op een reis vol emotie en verwondering.

Muziek heeft de kracht om emoties te versterken, herinneringen op te roepen en een gevoel van verbondenheid te creëren. Het theater biedt een unieke gelegenheid om jezelf te verliezen in de melodieën, je zorgen achter te laten en je te laten meevoeren door de muziek die je ziel raakt. Bovendien biedt het theater een geweldige setting om samen te komen met vrienden, familie of gelijkgestemde muziekliefhebbers. Het is een plek waar mensen samenkomen, hun passie delen en genieten van een gedeelde ervaring. 

Zie hieronder alle theaterconcerten in theaterseizoen 23/24.