Model.HeaderVisualTitle

Dansvoorstellingen in Purmerend - Wat is er allemaal te zien?

Dansvoorstellingen in Purmerend

Theater de Purmaryn is een betoverende plek waar podiumkunst een onvergetelijke ervaring wordt. Gelegen in het hart van Purmerend, is dit theater een bruisende ontmoetingsplaats voor liefhebbers van toneel, cabaret, muziek en nog veel meer. Het theater opende in 1990 haar deuren en vult het programma jaarlijks met gevarieerd aanbod, waaronder ook dans. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle dansvoorstellingen die komend theaterseizoen 2023/2024 in de Purmaryn te zien zijn. 

Dansvoorstellingen in 2023/2024

Laat je betoveren door de prachtige wereld van dans en ervaar de magie van het podium. Of je nu een gepassioneerde dansliefhebber bent of gewoon op zoek naar een unieke culturele belevenis. Al onze dansvoorstellingen bieden een onvergetelijke reis door expressieve bewegingen, emoties en verhalen. Zo komt dit seizoen  Igone de Jongh naar Purmerend. Ons meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een groot inspiratiebron voor veel balletliefhebbers. Met haar nieuwe voorstelling Beauty Persists gaat Igone terug naar háár ultieme vorm van schoonheid, dans!

Elke sprong, elke draai en elke beweging vertelt een verhaal zonder woorden. In onze dansvoorstellingen zie je verschillende stijlen en genres. Denk hierbij aan moderne interpretaties of culturele dansvormen uit verschillende delen van de wereld. Zo komt Scapino ballet Rotterdam dit jaar met de voorstelling Origin. Voor Origin haalt artistiek directeur Ed Wubbe twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland. Een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. Dit nieuwe dansstuk vraagt een hoog technisch niveau van de dansers vanwege de combinatie van fysieke controle en sierlijke ontspaning. Je zult versteld staan van ongelofelijke techniek, kracht en expressiviteit.

Over dansvoorstellingen?

Een dansvoorstelling gaat verder dan alleen dansers op een podium. Het is een totaalervaring, die versterkt wordt door prachtige licht, meeslepende muziek en indrukwekkende kostuums. Een mooi voorbeeld hiervan is de voorstelling OXYGEN. In Delusion 2.0 neemt Jennifer Romen je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater. In deze voorstelling zal er gebruik worden gemaakt van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Het samenspel van alle elementen creëert een betoverende sfeer die je volledig in de voorstelling onderdompelt. Laat je meevoeren en laat je verbeelding tot leven komen.

Dansvoorstellingen in Theater de Purmaryn

Een dansvoorstelling is een mooie vorm van theater waarbij dansers op het toneel door middel van beweging een verhaal overbrengen aan het publiek. Het is een mooie kans om tieners te laten kennismaken met de wereld van kunst en creativiteit. Vooral de voorstellingen van Conny Janssen Danst zijn toegankelijk en inspirerend voor een breed publiek. Elke choreografie van Conny Janssen is doordrenkt met diepgang en emotie. In het nieuwste werk van Conny staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. De voorstelling ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, verrassingen en teleurstellingen. Probeer daarom eens één van onze dansvoorstellingen. De universele taal van dans overstijgt taal- en culturele barrières, waardoor iedereen zich kan verbinden met de emoties en de verhalen die worden verteld. 

Zie hieronder alle dansvoorstellingen in theaterseizoen 23/24