Model.HeaderVisualTitle
Theaterconcert

Over Grenzen

Thérèse Steinmetz, Philippe Elan

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

Na het overwegend Franse en Nederlandse repertoire van het programma ‘Amsterdam-Parijs’, lijkt het vanzelfsprekend dat Philippe elan en Thérèse Steinmetz voor hun nieuwe programma ‘Over Grenzen’ hun reiskoffertje opentrekken met muziek uit meerdere Europese landen. Met Parijs als geliefd en vertrouwd vertrekpunt gaat hun blik naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland.

Niet alleen de taal maar ook de muziek is overal anders. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke ritme en melodische structuur….. Maar één ding blijft in alle talen hetzelfde en voor iedereen te begrijpen: menselijke emotie.

Behalve het Franse chanson past het Spaanse lied bij uitstek bij de emotionele en hartstochtelijke manier van zingen van Philippe Elan en het Italiaanse lied bij zijn bijzondere vocale charme. De temperamentvolle Thérèse Steinmetz neemt ons mee naar Boedapest voor de Czardas en naar Boekarest voor de Roemeense Horah, Sirba of Jamporelle. Verder naar het oosten horen we een Russische zigeunerin.

Óver Grenzen’ is een kortom een programma samengesteld met muziek uit vele windstreken. Natuurlijk eindigen zij hun muzikale reisavontuur weer, via het heerlijke Parijs in het verrukkelijke Amsterdam. Hun programma wordt begeleid door pianist Erik Verwey.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}