Model.HeaderVisualTitle

Familievoorstellingen in Purmerend - Wat is er allemaal te zien?

Familievoorstellingen in Purmerend

Theater de Purmaryn is een betoverende plek waar podiumkunst een onvergetelijke ervaring wordt. Gelegen in het hart van Purmerend, is dit theater een bruisende ontmoetingsplaats voor liefhebbers van toneel, dans, muziek en nog veel meer. Het theater opende in 1990 haar deuren en vult het programma jaarlijks met gevarieerd aanbod, waaronder ook familievoorstellingen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle familie / kindervoorstellingen die komend theaterseizoen 2023/2024 in de Purmaryn te zien zijn. 

Breng magie en verwondering in het leven van jouw gezin met onvergetelijke familievoorstellingen in het theater. Stap samen in een wereld waar avonturen wachten en kostbare herinneringen worden gemaakt. Ontdek waarom een bezoek aan het theater met je familie een ervaring is die je niet mag missen.

Familievoorstellingen in 2023/2024

Veel kindervoorstellingen variëren in genre en inhoud. Sommige bekende figuren die je normaal alleen op televisie ziet komen naar het theater. Denk hierbij aan Disney’s iconische Winnie de Pooh, samen met zijn vriendjes Knorretje, Iejoor Konijn en Tijgertje komen zij tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Of het (on)handige klusduo Buurman & Buurman. Zij wisten in een mum van tijd de harten van vele kinderen en hun ouders te stelen. Nog meer bekend van televisie zijn onder andere de voorstellingen Zin in Zappelin Live, Bumba en Peppa Pig. Natuurlijk komen Bumba en Peppa na de voorstelling nog naar de foyer voor een foto en dikke knuffel!

Veelal wordt ook bekend jeugdliteratuur op het podium tot leven gewekt voor jong en oud. Zoals Pietje Bell een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Beleef de avonturen van Meester Kikker naar het boek van Paul van Loon. Of ontdek de hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.  

Over familievoorstellingen?

Een theatervoorstelling speciaal gericht op kinderen is bedoeld als een gezinsvriendelijke en toegankelijk uitje, waarbij de hele familie samen kan genieten. Het creëert een unieke omgeving waarin ouders, grootouders, broers en zussen zich kunnen onderdompelen in een gedeelde ervaring. Samen lachen, huilen en applaudisseren versterkt de band en creëert blijvende herinneringen die generaties lang meegaan. Bij alle kindervoorstellingen noteren wij voor de zekerheid een leeftijdsindicatie. De spelers houden namelijk bij zo’n voorstelling rekening met de ontwikkeling, het begrip, gevoel en concentratievermogen van het kind. 

Het podium transformeert zich in een magische plek waar sprookjes zoals Rapunzel tot leven komen. Een glansrijke familiemusical die een ware beleving is voor jong, maar ook voor oud. In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Laat je betoveren door kleurrijke decors, schitterende kostuums en adembenemende special effects. 

Familievoorstellingen in Theater de Purmaryn

Familievoorstellingen worden doorgaans georganiseerd op specifieke tijdstippen, zoals in weekenden, vakanties en feestdagen. Zo komt bijvoorbeeld de voorstelling Zachtjes Gaan De Paardenvoetjes naar de Purmaryn in de periode rondom Sinterklaas. Maak daarom van de vakantieperiode een onvergetelijke tijd voor het hele gezin. Kom lachen, leren en genieten van de magie van het theater!

Zie hieronder alle familievoorstellingen in theaterseizoen 23/24