Model.HeaderVisualTitle
Kindertheater

Reinaert de V. 7+

Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het hof.
Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.


Het aloude verhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt.


Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde.
Een multimediale familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}

Cast en info

Muziek: Oene van Geel
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Choreografie: Duda Paiva
Decor: Douwe Hibma
Video: Ard van der Veldt

Uitvoering: Rosseline: Josje Eijkenboom | Reinaert: Niek Idelenburg | Koningin Nobel: Isabel Pronk | Canteclaer & Tybeert: Arnout Lems | Bruun: Oliver Wagstaff | Cuwaert: Ivana Borsje

New European Ensemble: Klarinet: James Meldrum | Altviool: Emlyn Stam | Cello: Willem Stam | Slagwerk: Porter Ellerman

Volkskrant
De maatschappelijke satire is herkenbaar, de streken van De Vos blijven juicy en deze opera is een lust voor het oor en oog.

De Volkskrant

NRC
Met de familievoorstelling Reinaert de V. bewijst Holland Opera dat het bijna 800 jaar oude verhaal nog steeds actueel én grappig is.

NRC