Model.HeaderVisualTitle

Toneel in Purmerend - Wat is er allemaal te zien in 2024/2025?

Toneelvoorstellingen in Purmerend

Theater de Purmaryn is een betoverende plek waar podiumkunst een onvergetelijke ervaring wordt. Gelegen in het hart van Purmerend, is dit theater een bruisende ontmoetingsplaats voor liefhebbers van cabaret, musical, dans en nog veel meer. Het theater opende in 1990 haar deuren en vult het programma jaarlijks met gevarieerd aanbod, waaronder ook toneelvoorstellingen. Hieronder vind je een overzicht van alle toneelvoorstellingen die dit theaterseizoen te zien zijn in Theater de Purmaryn.

Over Toneel

Toneel is een essentieel onderdeel van het theater en kan op een meeslepende manier verhalen vertellen. Het is een vorm van expressie waarin acteurs hun personages tot leven brengen door middel van woorden, beweging en emotie. Zo speelt Angela Schijf dit seizoen Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, in het toneelstuk: Sonja

Toneelvoorstellingen in 2024/2025

Toneelstukken kunnen variëren van klassiekers, zoals het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac met Jeroen Spitzenberger als Cyrano, zijn droomrol. Deze tragikomische klassieker is woensdag 16 april te zien in een nieuwe bewerking met fonkelende poëzie en livemuziek.

Ook zijn er genoeg hedendaagse werken te zien die de uitdagingen en verhalen van onze tijd weerspiegelen. Denk hierbij aan DE VERLEIDERS. Zij geven opnieuw een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Wegens succes zijn de volgende voorstellingen in reprise gegaan, de humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ met Victoria Koblenko e.a. Maar ook Nhung Dam komt terug met Nhung geeft zich bloot. Zij is een meester in verhalen vertellen.

Wat toneel zo bijzonder maakt, is de directe interactie tussen de acteurs en het publiek. In tegenstelling tot andere vormen van entertainment, zoals film of televisie, is toneel een levende kunstvorm die zich afspeelt in het hier en nu. Zo komt na het succes van The Mousetrap en Murder on the Orient Express, dit seizoen Murder on the Nile naar Purmerend. Laat je meevoeren op de schilderachtige Nijl waar liefde, jaloezie en wraak samenkomen tot een dodelijk hoogtepunt. Een moordmysterie, georkestreerd door de Grand Dame of Suspense: Agatha Christie. Murder on The Nile is een spannende, eigentijdse whodunit, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen op een intrigerende reis vol suspense, passie en onverwachte wendingen. 

Toneel in Theater de Purmaryn

Toneelvoorstellingen zijn meer dan alleen maar entertainment. Ze bieden een spiegel voor de samenleving en dagen ons uit om na te denken over belangrijke kwesties en thema's zoals liefde, verlies, macht, gerechtigheid en identiteit. Dit seizoen komt theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) samen ten tonele in memory play Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s meest populaire schrijver Kenneth Lonergan. Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van gulle en praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Galerie ‘The Waverly’ toont de humor en kracht van een familie in een crisissituatie en maakt voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.

Of je nu houdt van tragedies, komedies, historische stukken of hedendaagse drama's, Theater de Purmaryn heeft voor elk wat wils. De kracht van het toneel ligt in de live uitvoering, de oprechte emoties van de acteurs en de magie van het moment. Ervaar de opwinding van een live toneelvoorstelling, waar elke avond uniek is en waar geen enkele voorstelling dezelfde is.

Zie hieronder alle toneelvoorstellingen in theaterseizoen 2024/2025.