DE VERLEIDERS

DE VERLEIDERS

#niksteverbergen

Toneel | Populair

Prijzen

1e rang: € 35,00
2e rang: € 31,50

Wie heeft er niks te verbergen?

Naar aanleiding van de première schreef de pers:

Volkskrant ****
‘theatraal erg sterk’
‘sterk geschreven […] scherp gespeeld’
‘messcherpe en grappige satire’
‘snel en alert’
‘Indrukwekkend’
‘De Verleiders: #niksteverbergen is een van de betere afleveringen in de successtory van het politieke, maatschappelijk-geëngageerde theater van De Verleiders.’

NRC ***
‘een verrukkelijke rol van Pierre Bokma’
‘ze waarschuwen voor mogelijk schadelijke ontwikkelingen waar burgers, politiek en media te lankmoedig op reageren’
‘[…] de waarschuwing van De Verleiders dat we ons beter moeten verdedigen tegen de gezwellen die de digitalisering voortbrengt niet voor niets’

Telegraaf***
‘activisme en satire’
‘Humoristische scenes en lekkere oneliners’
‘Indringende boodschap’

Stel je een wereld voor waar al het nieuws dat jij ziet wordt bepaald door jouw salaris, jouw adres en wie jouw vrienden zijn. Stel je een wereld voor waarin je nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar je geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019.

Het schrikbeeld van Orwells 1984 is nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden! Want we hebben immers niks te verbergen. DE VERLEIDERS tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. Sterker nog: ze tonen aan dat ook jíj geheimen hebt waarvan je zelf niet eens weet dat ze bestaan. Lees voor het bezoek aan #niksteverbergen de voorwaarden en klik dan op accepteer.

DE VERLEIDERS brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne. Dit keer richten zij hun pijlen op de handelaren in big data. De Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Bedrijven die nu een ongekende macht hebben en zich verheven voelen boven elke wet. Deze bedrijven weten alles van ons. Maar wat houden zij voor ons verborgen?

Tekst: George van Houts en Tom de Ket - regie: Aat Ceelen - met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte/Peter Drost (wisselen hun rol af)