Model.HeaderVisualTitle

IK… eh ik door Het Houten Huis

Groep 5 t/m 8 (uitverkocht)

Wo 8 nov om 09.30 uur en 12.30 uur
Grote zaal

Duur: 60 minuten

Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt. Met spectaculair draaiend decor.

Wat als je hoofd overloopt van zelfkritiek, ambitie en perfectionisme? Je wilt te snel, te veel en vooral ook nog alles goed doen. Falen is geen optie. Langzaam verlies je grip op wat logisch is en begint je wereld ondersteboven te keren. De bejubelde en bekroonde muziektheatervoorstelling IK… eh ik van regisseur Elien van den Hoek en componist Martin Franke is terug!

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

“IK... eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.” – juryrapport Zilveren Krekel in de categorie Meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2020 - 2021.

Lesmateriaal
Het Houten Huis biedt bij deze voorstelling een gratis pakket opdrachtkaarten, die de verbeeldingskracht trainen. Bij IK... eh ik gaan de kaarten over de innerlijke strijd die je met jezelf kunt voeren over moeten, willen en kunnen. Over de eenzaamheid die je daarbij kunt voelen. Lukt het je om los te laten en je eigen imperfectie toe te staan?

Vragen
Neem contact op met Sonja Rinkel via 06 29 29 38 61 of educatie@depurmaryn.nl.

Kosten
Bezoek aan een voorstelling kost €7,50 per leerling, inclusief educatief materiaal en exclusief vervoer.

LET OP! Inschrijven voor de voorstellingen kan tot en met vrijdag 7 juli 2023

 

 

Video