Model.HeaderVisualTitle
Theaterconcert

Yorick van Norden

De Platenkast van Paul McCartney

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

In De Platenkast van Paul McCartney neemt Yorick u zingend, spelend en vertellend mee op zijn bijzondere ontdekkingsreis. Ook vertelt hij over persoonlijke ervaringen in de Abbey Road Studios, en speelt hij de liedjes die hij daar opnam.

Muzikale duizendpoot Yorick van Norden onthult het verborgen muzikale universum van Paul McCartney. Als een detective dook hij in de platenkast van de legendarische ex-Beatle, waarvan niemand eerder de inhoud ontdekte.

Naast albums van bekende namen als The Rolling Stones, Pink Floyd en Joni Mitchell, stuitte Yorick op verrassende vondsten, zoals experimenteel klassieke muziek van Stockhausen, americana van Gram Parsons en soul van Marvin Gaye. Zelfs hiphop van Eminem, funk van The Meters en afrobeat van Fela Kuti hebben een plek in deze rijke verzameling.

Mis ’t niet, deze aanstekelijke voorstelling van Nederlands grootste McCartney-connaisseur.

 

Biografie
Yorick van Norden zingt, schrijft, speelt en maakt albums. Ook schuift hij als popkenner regelmatig aan in radio- en tv-programma’s. Over Yoricks album The Jester schreef de Volkskrant: ‘Voor de nieuwe Van Norden laat je de nieuwe Paul McCartney gerust even liggen'. Volgens muziektijdschrift OOR was zijn laatste album Playing By Ear 'één van de absolute hoogtepunten in de Nederlandse popmuziek van 2021'. Van Norden trad meermaals in de voetsporen van McCartney. Zo nam hij zijn bij Excelsior Recordings verschenen album Do It Now op in de legendarische Abbey Road Studios, verscheen het gelijknamige boek De Platenkast van Paul McCartney en toerde hij eerder met de voorstelling McCartney & Me. De laatste jaren was Yorick de muzikaal leider van de band in de theatershows The Summer of Love, A Love Letter to 1972, A Love Letter to 1983 en A Love Letter to 1974 van Leo Blokhuis.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}