Model.HeaderVisualTitle
Muziek

The Story of the Blue Diamonds

De geschiedenis van de Indo-muziek in Nederland door de ogen van twee bijzondere broers!

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

The Blue Diamonds was een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem en Ruud de Wolff. De broers, van Nederlands-Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona

Ze behalen grote hitsuccessen in het begin van de jaren zestig en maken succesvolle tournees, zoals met Anneke Grönloh door Indonesië, waar ze worden binnengehaald als helden en met hun optredens volle stadions trekken. Er volgen concerttournees door Scandinavië, Midden-Amerika, Australië en wederom het Verre Oosten, tot de broers hun carrière noodgedwongen moeten onderbreken voor het vervullen van hun militaire dienstplicht.

Wanner zij na deze dienstplicht de draad weer oppakken ziet, mede door de invasie van The Beatles, de muziekwereld er drastisch anders uit en neemt de populariteit van The Blue Diamonds langzaam af. Ze spelen nog een paar jaar mee in de theatershows van Seth Gaaikema, maar het ontbreekt hen aan nieuwe hits. Opvallend genoeg blijft hun populariteit in het Verre Oosten onverminderd groot. Regelmatig treden The Blue Diamonds op in Singapore en Indonesië, waar ze ook liedjes in het Maleis zingen. In 1986 vieren The Blue Diamonds hun zilveren artiestenjubileum.

In november 2000 treden Ruud en Riem de Wolff voor het laatst op als The Blue Diamonds. Ruud is dan al ernstig ziek. Op 18 december 2000 overlijdt hij op 59-jarige leeftijd. Na zijn dood belandt Riem in een diep dal. Met hulp van collega-artiesten als Rob de Nijs, Mariska Veres, Oscar Harris en George Baker vindt hij de kracht om overeind te krabbelen. Met hen én samen met zijn zoon Steffen maakt hij in 2001 onder de naam The New Diamonds het door Patrick Drabe geproduceerde album ‘Out Of The Blue’. Na het uitbrengen van deze plaat staat Riem samen met Steffen en Patrick Drabe als The New Diamonds op het podium en treedt hij ook solo op als Riem ‘Blue Diamond’ de Wolff tot zijn overlijden op 12 september 2017.

The New Diamonds traden ook twee keer succesvol op in de Doelen in Rotterdam. Als de organisator van deze concerten jaren later Patrick en Steffen vraagt om in februari 2023 nog één keer een muzikaal eerbetoon aan The Blue Diamonds te brengen, hoeven zij daar niet lang over na te denken. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en aanbiedingen die daarna volgen, besluiten Patrick en Steffen om The New Diamonds nieuw leven in te blazen. In plaats van een eenmalig optreden blijkt het muzikale eerbetoon in de Doelen een nieuwe start van de The New Diamonds én een tour langs de Nederlandse theaters.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}

Cast en info

Fotograaf
Carla Gorter

Cast of Gezelschap
The New Diamonds

Creatives
Patrick Drabe & Steffen de Wolff