Model.HeaderVisualTitle
Cabaret

Nynke de Jong & Esther Groenenberg

Het leven: een handleiding

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

Nynke de Jong & Esther Groenenberg gidsen je met hun programma Het leven: een handleiding door de pieken en dalen van het leven. Niet dat zíj nou de wijsheid in pacht hebben – verre van. Maar opgeteld hebben ze wel al bijna 80 jaar levenswijsheid én hebben al die jaren goed naar hun moeders geluisterd. Kortom: deze vrouwen weten wel iets. En als ze het niet weten, dan vragen ze het gewoon aan iemand die het wél weet.

Het leven: een handleiding is een voorstelling boordevol verhalen en gesprekken, met natuurlijk heel veel muziek. Over keuzes maken, weggaan of blijven, risico nemen en jezelf zijn. Maar ook met tips over planten, sportscholen, koken, inparkeren, jumpsuits, opvoeden en al het andere dat in ons leven voorbijkomt. En om de eerste alvast te onthullen: alles is op te lossen met duct tape.

Nynke en Esther proberen het leven uit te vogelen en te bepalen wat nou écht belangrijk is. Hoe willen we later terugkijken op ons leven? Hun beste levenslessen en Esthers mooiste liedjes wijzen de weg.

Nynke de Jong (1985) is schrijver, podcastmaker en regelmatig te gast op radio en TV. Je kunt haar kennen van De Slimste Mens of als tafeldame bij De Wereld Draait Door en Khalid & Sophie. Óf van haar columns in het AD of haar podcasts Alle Geschiedenis Ooit en Ik Ken Iemand Die. Nynke publiceerde ze vier boeken: twee over sport en twee over opvoeden. Ze woont in Zwolle en is moeder van drie kinderen.

Esther Groenenberg (1984) is zangeres, pianiste en liedjesschrijver. Haar carrière begon stormachtig met de YouTube-hit Oh meisje – een vrolijke aanklacht tegen het schoonheidsideaal. Ze bracht sindsdien vier albums uit en tourt met haar eigen theatervoorstellingen, waaronder die over haar muzikale heldin Carole King. In 2022 verscheen haar album Rennen Voor De Boot. Hierop staan Nederlandse popliedjes die ze alleen schreef, maar ook samen met Bertolf en Daniël Lohues. Esther is ook toetseniste/zangeres bij vrouwenband The Bluebettes. Met man, kind en hond woont ze in Zwolle.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}

Cast en info

Tekst en zang: Nynke de Jong
Tekst, zang, piano & de liedjes: Esther Groenenberg