Model.HeaderVisualTitle
Muziek

Flip Noorman

Animal Farm

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

‘Ongrijpbaar’, ‘briljant’, ‘compromisloze eigen stijl’, ‘band van wereldniveau’, zijn termen die langs zijn gekomen in pers en juryrapporten om Noorman en zijn programma’s te omschrijven.

In Animal Farm neemt Noorman de legendarische parabel van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt om weer een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theatraal concert te maken zoals alleen hij dat kan. Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak “All animals are equal gelegd.”

Animal Farm is een van Noormans favoriete boeken. Niet in de laatste plaats door het satirische, haast kinderlijke karakter van zowel de toon als de personages. Het is deze lichtvoetige simpelheid die je verleidt om de vileine, duistere analyse te blijven volgen. Als liedschrijver ziet Flip in de karakters het startpunt van een bonte verzameling liedjes waarin per nummer een vrije vertaling wordt gemaakt naar het hier en nu. Wat betekent het ‘Werk Harder’ van Boxer in deze tijd? Wie zijn De Schapen die steeds elke nuance overschreeuwen met het ‘vier benen goed, twee benen slecht’? Wat is de rol van Raaf Moses die na de dood het land van snoep en suiker belooft? De liedjes worden afgewisseld met monologen van Noorman waarin hij gedurende de show subtiel de transformatie ondergaat van rechtgeaarde revolutionair tot machthebber die alleen nog aan zijn eigen positie denkt. Want ja: “some animals are more equal than others”.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}
Volkskrant
Flip Noorman verpakt maatschappijkritiek in verfijnde Nederlandstalige liedjes

de Volkskrant