Model.HeaderVisualTitle
Toneel

Circle Mirror Transformation

Vijf verloren individuen in een cursusruimte op zoek naar verbinding

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

Transformation wordt met weinig woorden schitterend weergegeven hoe onhandig het soms allemaal is, dat mens-zijn. De kunstmatige intimiteit van de theateroefeningen leidt tot ongemak, maar ook tot ontwapening en dus kwetsbaarheid. Alle personages worden gedwongen zich tot elkaar én zichzelf te verhouden – en wij mogen meekijken, veilig vanaf de tribune.

Vijf totaal verschillende mensen komen zes weken lang samen in het lokale buurthuis voor een theatercursus voor volwassenen. Dat is het uitgangspunt van de ontwapenende voorstelling Circle Mirror Transformation. Onder leiding van docent Marty doen de cursisten schijnbaar onschuldige oefeningen en rollenspellen. Hierin geven ze zichzelf steeds verder bloot waardoor de cursus begint te lijken op groepstherapie. Hun levens raken nauw met elkaar verstrengeld terwijl de buitenwereld langzaamaan het lokaal binnendruppelt. We zien stille oorlogen gevoerd worden, grote dromen stukslaan, maar vooral zien we vijf mensen, tegen de klippen op, zoeken naar verbinding – wat geestig, maar vooral ontroerend theater oplevert.

Circle Mirror Transformation is een voorstelling van Loek de Bakker, gebaseerd op een prijswinnende theatertekst van de Amerikaanse toneelschrijver en Pulitzer Prize-winnaar Annie Baker. De titel verwijst naar een drama-oefening die in theaterlessen vaak voorbijkomt, waarbij je de beweging van je voorganger eerst spiegelt en dan transformeert tot iets anders. Maar ook naar de kring, waarin door te spiegelen en rollenspellen te doen, de cursisten transformeren en tot nieuwe inzichten komen. In Circle Mirror 

 

Loek de Bakker: “Toen ik deze tekst las, vond ik het meteen een briljant idee. Vijf vreemden afgesloten van de rest van de wereld, hard op zoek naar verbinding met de ander. In deze individualistische tijd is dit een herkenbaar verhaal vol humor, pijn en hoop over verloren individuen die proberen collectief betekenis te zoeken.”

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}

Cast en info

Regie: Loek de Bakker
Met: Ayo Cadmus, Marisa van Eyle, Michiel Nooter, Jip Smit