Model.HeaderVisualTitle
Kamermuziek

The Cinemusic Experience

met René Mioch

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel dezevoorstelling via:

Na een succesvolle tournee in 2022-2023 gaat Het Cinemusic Orkest opnieuw de theaters in.

Na een succesvolle tournee in 2022 gaat Het Cinemusic Orkest nu de theaters in. In deze unieke belevenis speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van meer dan 20 wereldberoemde speelfilms, met synchroon op de achtergrond de originele filmbeelden op het grote witte doek.

Op het avondvullende programma staan onder andere: Harry Potter, James Bond, Dances with Wolves, Lord of the Rings, The Imitation Game en Da Vinci Code en actuele  blockbusters uit de afgelopen jaren. Het is een meeslepende concertshow met licht- en geluidseffecten. Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten zijn integraal onderdeel van de show. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

The CineMusic Experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden. Na een opstartfase in 2021 volgde in 2022 een tournee door Noord-Holland. Het orkest gaat in het seizoen 2023-2024 voor het eerst landelijk de theaters in. 

René Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn RTL-programma ‘Films en Sterren’. In dit programma interviewde hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp en ging hij in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse TV-programma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}