Model.HeaderVisualTitle
Cabaret

Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee 2023

{{ toDateStr(event.startDate) }}

{{ toTimeStr(event.startDate, event.endDate) }}

Heeft pauze

{{ event.venueRoom.name }}


Prijzen

Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets.

Deel deze voorstelling via:

Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen.

De drie finalisten Luuk Ransijn (winnaar AKF Sonneveldprijs '23), Myrte Siebinga (winnaar AKF Publieksprijs '23) en Niek & Guy (winnaar AKF Shaffy Cheque '23) van de 36e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee! 

Na een intensieve voorselectie, het Keep an Eye Masterclasses programma, een landelijke try-out tournee, coaching sessies met professionele regisseurs, de halve finales en de bloedstollend spannende finale in de Kleine Komedie, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023.

Deze getalenteerde theatermakers zijn klaar om zich aan jou voor te stellen met hun finaleprogramma. Verwacht een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing!

Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers. Wie een bezoek brengt aan het AKF krijgt zonder twijfel een avontuurlijke theateravond gepresenteerd!

Over de finalisten: 

Na een avond vol “verscheidenheid, eigenheid en bijzonder vakmanschap” vielen alle finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival in de prijzen.

De jury kende de AKF Sonneveldprijs toe aan Luuk Ransijn en noemde de tweeëntwintigjarige kleinkunstenaar een“veelbelovend en authentiek cabarettalent” die “vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen. (…) De voorstelling Vacht is een pleidooi voor de zachte kracht. Zijn beschrijvingen van alledaagse situaties maken de maatschappelijke druk die zijn generatie ervaart invoelbaar.”

Het in groten getale aanwezige publiek in De Kleine Komedie beloonde finalist Myrte Siebinga met de AKF Publieksprijs. Volgens de jury een geboren performer met een uitstekende timing.’

De AKF Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs ter waarde van 2.500 euro beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds, ging naar het duo Niek en Guy die volgens de jury scènes scheppen vol liefde, verwondering en humor.

Luuk Ransijn komt als winnaar van de 36e AKF Sonneveldprijs in een rij van succesvolle voorgangers te staan onder wie Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet, n00b en Valentina Tóth.

Speeldata en kaarten

{{ toShortDateStr(item.startDate) }} {{ toTimeStr(item.startDate, item.endDate) }} {{ item.venueRoom.name }}