Theater bij u thuis

Tijdens deze coronacrisis brengen veel artiesten, producenten en gezelschappen theater bij u thuis. Hier vindt u een overzicht van verschillende voorstellingen die u nu thuis kunt bekijken.

Turks Fruit - toneel

Vorig theaterseizoen stond Turks Fruit bij ons op de planken. Ze speelden in de Purmaryn hun allereerste try-out. De voorstelling werd vervolgens lovend ontvangen door pers én publiek. Om het gemis van de podiumkunsten in deze tijd een klein beetje minder te maken zette theaterbureau Hummelinck Stuurman deze productie op YouTube. "Turks fruit is een sprankelend en ontroerend stuk, over ultieme overgave - in liefde, kunst, leven en dood" schreef Het Parool

Klik hier om Turks Fruit te bekijken >

Alex Klaasen - luistertip!

Alex Klaasen won de Annie M.G. Schmidtprijs voor zijn lied 'Gewoon Opnieuw' uit Showponies 2. Een prachtig lied, dus een terechte winnaar! Wil je luisteren naar meer van Alex Klaasen? De liedjes uit Showponies 1 staan op Spotify.

Luister hier naar alle nummers van Showponies 1 >

Diederik van Vleuten - cabaret

Diederik van Vleuten zette zijn bejubelde solovoorstellingen online. Kijk nu naar zijn Daar Werd Wat Groots Verricht (2012), Buiten Schot (2014) en Mijn nachten met Churchill (2017) op het YouTube-kanaal van Diederik van Vleuten.

Klik hier om de voorstellingen van Diederik van Vleuten te bekijken >

Scapino Ballet Rotterdam - dans

Niet naar het theater, toch genieten van moderne dans. Het Scapino Ballet Rotterdam streamt elke maandagavond een voorstelling, film of documentaire op hun Facebookpagina.

Klik hier om naar de Facebookpagina van het Scapino Ballet te gaan >

Theater Gnaffel - kindertheater

Tip voor iedereen die momenteel thuis zit met kinderen. Misschien is er tussen het huiswerk maken en het gamen en spelen door wel tijd om te kijken naar een theatervoorstelling. Theater Gnaffel heeft drie voorstellingen voor verschillende leeftijden online gezet. Je kunt nu kijken naar Joep (4+), Witte en het wilde paard (6+) en Gandhi (10+). Binnenkort komen er nog meer voorstellingen online.

Klik hier om naar de website van Theater Gnaffel te gaan >

Titus & Fien 'Vervelen doen we nooit' - voor kinderen

Nu alle theatervoorstellingen zijn geannuleerd en kinderen ook niet meer naar school kunnen, komen Titus & Fien elke dag met live entertainment via Facebook! Met leuke tips om de tijd door te komen, de Mop van de Dag en kids mogen leuke opdrachten verzinnen voor Titus & Fien. Natuurlijk hopen we dat we dit hilarische tovenaarsduo snel weer écht live kunnen zien op het podium. Tot die tijd, elke dag afstemmen op 'Títus & Fien TV - Vervelen doen we nooit'.

Klik hier om naar de Facebookpagina van Titus & Fien te gaan >

De Verleiders - toneel

De komende paar weken zullen ook De Verleiders verschillende voorstellingen uit hun archief online plaatsen.

Via deze link zijn ze voorstellingen te bekijken: www.de-verleiders.nl/kijkthuis

De Graaf & Cornelissen shows

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment zet vanaf deze week elke maandag een van hun voorstellingen online. Die is dan te zien van maandag t/m vrijdag.

De voorstellingen zijn te zien op Youtube: https://www.youtube.com/degraafencornelissen