Theater bij u thuis

Tijdens deze coronacrisis brengen veel artiesten, producenten en gezelschappen theater bij u thuis. Hier vindt u een overzicht van verschillende voorstellingen die u nu thuis kunt bekijken.

Peachez - toneel

Toneelgroep Maastricht heeft besloten om de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters te stoppen en de voorstelling in december 2020 live via Zoom te spelen. Hierdoor kan iedereen de voorstelling toch zien.
Peachez speelt live via Zoom van dinsdag 1 t/m donderdag 3 december en van dinsdag 8 t/m donderdag 10 december om 20.00 uur. De toegang is gratis!

Klik hier om online tickets te bestellen >

Turks Fruit - toneel

Vorig theaterseizoen stond Turks Fruit bij ons op de planken. Ze speelden in de Purmaryn hun allereerste try-out. De voorstelling werd vervolgens lovend ontvangen door pers én publiek. Om het gemis van de podiumkunsten in deze tijd een klein beetje minder te maken zette theaterbureau Hummelinck Stuurman deze productie op YouTube. "Turks fruit is een sprankelend en ontroerend stuk, over ultieme overgave - in liefde, kunst, leven en dood" schreef Het Parool

Klik hier om Turks Fruit te bekijken >

Diederik van Vleuten - cabaret

Diederik van Vleuten zette zijn bejubelde solovoorstellingen online. Kijk nu naar zijn Daar Werd Wat Groots Verricht (2012), Buiten Schot (2014) en Mijn nachten met Churchill (2017) op het YouTube-kanaal van Diederik van Vleuten.

Klik hier om de voorstellingen van Diederik van Vleuten te bekijken >

De Tolk van Java - toneel

Naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney. De tolk van Java (2019) is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch en geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden.

Klik hier om De Tolk van Java te bekijken >

Scapino Ballet Rotterdam - dans

Niet naar het theater, toch genieten van moderne dans. Het Scapino Ballet Rotterdam streamt regelmatig een voorstelling, film of documentaire op hun Facebookpagina.

Klik hier om naar de Facebookpagina van het Scapino Ballet te gaan >

Oom Wanja - toneel

De tweede voorstelling uit de unieke serie TSJECHOV3. Gekozen tot één van de vijf beste grote zaalvoorstellingen van het seizoen 2012-2013 en genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Hein van der Heijden werd voor zijn rol genomineerd voor de toneelprijs de Louis d’Or. 

De Graaf & Cornelissen shows

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment zette 4 van zijn musicals online. Wat zien ik?!, Volendam De Musical, Liesbeth De Musical en Op Hoop van Zegen staan online.

De voorstellingen zijn te zien op Youtube: https://www.youtube.com/degraafencornelissen