Wëreldbänd

Wëreldbänd

SLÄPSTICK

Theatershow

Prijzen

1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,00

"Magistraal" ~ Trouw (5 sterren)

Na het grote succes van SLÄPSTICK op het internationale theaterfestival Edinburgh afgelopen zomer is de Wëreldbänd weer terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!

Vorig jaar waren ze al te zien in De Purmaryn, het publiek was laaiend enthousiast en de pers ook. Wegens succes zijn ze dus terug!

"De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal” ~ Trouw *****

"modern, vernieuwend en humoristisch" ~ de Volkskrant *****

"variété op lachwekkende hoog niveau” ~ NRC ****

"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod" ~ Theaterkrant *****
Meer info