Theatergroep Purple

Theatergroep Purple

Heerlijk duurt het langst

Art Locale | Musical

Prijzen

Humor, nostalgie en prachtige liedjes zijn de ingrediënten van dit heerlijke muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie.
Hun huwelijk belandt in zwaar weer als Ido valt voor de charmes van zijn secretaresse Emma en Marian zich in de troostende armen van buurman Ton stort.
Dochter Pinkie ziet het allemaal met lede ogen aan, tenminste, als ze haar ogen even kan afhouden van de eindeloze rij vriendjes. Het in onmin levende echtpaar doet verwoede pogingen dochterlief in Nederland te houden als die wil emigreren. Gelukkig is er altijd nog de kruidenier, om het leven psychologisch te duiden.
En dat alles gesitueerd in de jaren zestig, Een van de meest opmerkelijk decennia uit de afgelopen eeuw. Annie M.G. Schmidt op haar best!

‘Heerlijk Duurt Het Langst’… Geen musical, volgens mevrouw Schmidt, maar een muzikale komedie. Met fantastische liedjes als ‘Zeur niet’, ‘Kom Kees’, ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Kleine zwakke vrouw’ en ‘Het is over’.

Prachtige teksten, geweldige dialogen, heerlijke liedjes… ‘Heerlijk duurt het langst’ is ruim vijftig jaar oud, maar tijdloos.

Regie: Debby Dubbeld - muzikale leiding: Edwin Paarlberg - choreografie: Mandy Wognum - vocal coaching: Lisa Hebing - muziek van Harry Bannink - script en liedteksten van Annie M.G. Schmidt