The Mountaintop

The Mountaintop

van Katori Hall

Toneel

Prijzen

1e rang: € 19,50

Een openhartige ontmoeting met Martin Luther King

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

‘The Mountaintop’ brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken - breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Met gratis nagesprek
Speciaal voor deze voorstelling hebben de producenten in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Het nagesprek wordt gegeven door een peer educator van Amnesty tezamen met de 2 acteurs van de voorstelling. In dit nagesprek is er onder andere ruimte voor een een dialoog over mensenrechten.
Het nagesprek duurt 20 tot 30 minuten. Als u hier niet aan wilt deelnemen kunt u de zaal verlaten.

Met: Dennis Rudge en Joy Wielkens - regie: Teunkie van der Sluijs