Spijkers

Spijkers

Spijkers II

Theaterconcert

Rauw, eerlijk en ontroerend
 

In 2015 maakte Joost Spijkers zijn debuut als zanger. Samen met zijn 5 koppige band van wereldformaat gooide hij meteen hoge ogen en werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs, het beste theaterlied van 2015. Nu gaat Spijkers verder: nog rauwer eerlijker en ontroerender. Spijkers brengt Nederlandstalige muziek. Over vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank, en alledaagse dwaasheid.
De pers schreef naar aanleiding van zijn eerste voorstelling: “Spannende en rauwe teksten. Het is indrukwekkend te zien hoe Spijkers zich in de muziek lijkt te verliezen. Elk lied speelt hij alsof het een scène is”. En “Met gepassioneerde liefde voor alle vrouwen danst hij zich met zijn atletisch lijf in het zweet.”

De pers schreef over Spijkers 2:

"Spijkers 2 is enerverend muziektheater en bij vlagen bloedmooi. U moet het gaan beleven." en "(...) door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem." ~ Theaterkrant.nl (5 sterren)

"Spijkers' geestige mimiek, zijn danstalent en zijn zangstem vol Oost-Europees temperament geven de voorstelling een unieke signatuur." ~ De Volkskrant (4 sterren)
Regie: Titus Tiel Groenestege - met: Joost Spijkers, Arend Niks, Sanne van Delft, Ro Krauss, Christiaan Saris en Andreas Suntrop - tekst: Joost Spijkers en Peer Wittenbols