Slow Pilot plays Jeff Buckley

Slow Pilot plays Jeff Buckley

a live rockumentary

Theaterconcert
In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts 1 album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.

Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijgt u een antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling.

De voorstellingen worden afwisselend aan elkaar gepraat door een radiopresentator. In theater de Purmaryn zal Timur Perlin de eer op zich nemen. Sinds 2003 is hij een vertrouwde stem in het radiolandschap. Naast radioprogramma's bij RTL, BNN en NPO Radio 1 en Radio 2, was hij vooral actief als radiopresentator bij NPO 3FM met shows als 'Timur Open Radio', '3FM Serious Request', 'Vrij' en 'De Lunchshow'. Momenteel hoor je hem elke middag tussen 12 en 1 met het verzoekplatenprogramma 'Requestival
'.
Timur gaat in deze voorstelling samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff.

Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist, zoals co-writer en bandlid Gary Lucas, maar ook fans, medewerkers bij platenfirma's en concert-organisatoren. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet.
Meer info

Presentator: Timur Perlin Muzikanten: Pieter Peirsman (zang, gitaar), Maarten van Mieghem (bas, backing vocals), Toon de Coninck (gitaar, backing vocals) en Davy Deckmijn (drums) Regie: Walter Janssens