Sioen plays Graceland

Sioen plays Graceland

Paul Simon's meesterwerk

Theaterconcert

Prijzen

1e rang: € 28,50
2e rang: € 26,00

Graceland op indrukwekkende wijze herboren

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zondermeer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn concert ‘Sioen plays Graceland’ een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet. Met grote songs zoals ‘You can call me All’, ‘Diamonds on the soles of her shoes’ en ‘Under African skies’.
Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf.

Sioen’s kennismaking met lokale artiesten leidde tot een aanstekelijke interactie en de productie van een album. In 2016 vroeg het Festival van Vlaanderen hem om samen met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden het volledige album ‘Graceland’ van Paul Simon te vertolken. Het werd een succes dat zijn weerga niet kende. Daarom gaat Sioen nu op tournee langs de Nederlandse theaters.

De Pers over 'Sioen Plays Graceland':
De Standaard: ''Graceland van Paul Simon is een fantastische plaats, en Sioen en zijn muzikanten deden de muziek alle eer aan. Het was prachtig. Geweldig concert!''
Het Nieuwsblad (Gent): ''Dit was geen coverband, dit waren geweldige muzikanten, Belgen en Zuid-Afrikanen, die aan de nummers van Paul Simon een ijzersterke interpretatie gaven''