Saint Amour

Saint Amour

Herman Brusselmans

Literaire salon

Tijdens de 23ste editie van Saint Amour staat Herman Brusselmans centraal

Hij schreef meer dan 70 boeken en viert binnenkort zijn 60e verjaardag. Herman Brusselmans, de meest spraakmakende schrijver van de Lage Landen, heeft veel op zijn naam staan, maar was nog niet eerder het middelpunt van de literaire theatertournee Saint Amour. Toen 'de Rolls Royce onder de literaire avonden' hem benaderde kon hij uiteraard niet weigeren.

Herman Brusselmans staat er op Saint Amour niet alleen voor. In iedere stad van de tournee wordt hij bijgestaan door een andere, jonge of net iets minder jonge auteur. In Purmerend beklimt Andy Fierens het podium: dichter en perfomer, en een veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika.    
 
Herman Brusselmans wordt aan de tand gevoeld door Ronit Palache, journalist en werkzaam bij uitgeverij Prometheus. Eind 2016 verscheen een bundel met interviews van haar hand, Ontroerende onzin.

Bij het weerklinken van de naam ‘Herman Brusselmans’ duiken niet meteen lieflijke hobo’s voor de geest, eerder stevig doorrookte rock ’n roll. Vandaar dat Tim Vanhamel, frontman van Millionaire en voormalig gitarist van het roemruchte dEUS, tijdens deze Saint Amour de snaren op scherp stelt.

Over Saint Amour schreef de pers:
‘Een goed gecomponeerd feest van geestige en ontroerende voordrachten.’ ~ NRC Handelsblad
‘Wie erbij was zal nooit meer zeggen dat literatuur saai is.’ ~ Eindhovens Dagblad
'Als Saint Amour alle registers opentrekt, dan doet het dat met finesse… tot in de puntjes geregisseerd.' ~ De Standaard

Over Herman Brusselmans schreef de pers:
'Lang leve Brusselmans.' ~ Leeuwarder Courant
'Brusselmans is prachtig.' ~ De Morgen
'Herman Brusselmans is een fenomeen.' ~ Knack Meer info