Roek Lips

Roek Lips

Wie kies je om te zijn?

Theatercollege

Prijzen

1e rang: € 21,50

Inspiratie en houvast

Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot Roek opgedane inzichten met zo veel mogelijk mensen te delen. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.

Wie kies je om te zijn in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? Socrates wist het al: we hebben de echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden.
Theatermaker, journalist en filosoof Roek Lips ging in gesprek met inmiddels meer dan 140 wetenschappers, kunstenaars, doeners en denkers op zoek naar inspiratie en houvast. In dit actuele theaterprogramma neemt hij je mee in de opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen waarbij hij gebruik maakt van de door hem stijlvol gefilmde fragmenten.

Wie kies je om te zijn daagt uit met vragen die je nog niet eerder hebt gesteld. Want hoewel er van alles op je pad komt, is er altijd een moment waarop je een keuze kunt maken.’

Met bijdragen van Ahmned Aboutaleb, Claudia de Breij, Jojke J.Hermsen, Louis van Gaal, Vincent Icke, Typhoon, Paul Verhaeghe, Ivo van Hove, Jan Terlouw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Jan Geurtzen vele anderen.

Oud mediabaas Roek Lips is een veelzijdig persoon: hij is journalist, schrijver, mentor, motivator, filosoof, theatermaker, adviseur, film en theatermaker. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven.