Regina Albrink

Regina Albrink

Kerstconcert

Kamermuziek

Prijzen

1e rang: € 14,00

"Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas"

Sinds 1991 geeft Regina Albrink op 2e kerstdag een kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Dit concert trekt bezoekers uit de hele wereld en is altijd uitverkocht. Vandaag speelt ze dit recital in De Purmaryn. Wij zijn daar heel trots op.
Op het programma staat altijd haar lievelingscomponist Chopin, nu aangevuld met Mozart, Gershwin en Piazzolla. Regina behaalde haar solistendiploma in Amsterdam en studeerde aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest. Recensenten schreven: Ook Chopin zelf zou het prachtig gevonden hebben.

Regina Albrink wordt geroemd om haar zeldzaam briljante spel, haar buitengewone zeggingskracht en technisch meesterschap van absoluut topniveau.

"Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas. Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt”

Regina Albrink is te beluisteren op een aantal cd's, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk , Liszt The Legend,The Many Colors of Chopin en Beethoven 5 Sonatas.

Le nouvel Observateur: Ongelooflijk briljant. Wat een parelend spel, wat een parel!
Luister: Fantastisch, prachtige grandeur, subliem gespeeld, volledige beheersing van instrument en muziek!
Gazzetta del Sud: Technisch meesterschap van absoluut topniveau… buitengewone zeggingskracht en zeldzaam briljant van uitvoering.
Neue Westfälische Zeitung: Hoogtepunt van de avond. Ook Chopin zelf zou het prachtig gevonden hebben.
Meer info