Peter Pan: Het echte verhaal 6+

Peter Pan: Het echte verhaal 6+

Nationaal Jeugd Musical Theater

Kindervoorstelling | Musical

Geloof in een wereld van wensen en de kracht van geluk

Na succesvoorstellingen als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter de Musical en De Tovenaar van Oz, presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal, gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barrie uit 1904. 

In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling's binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je 's nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in een wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Peter Pan: Het echte verhaal, gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn. Een musical met nieuwe tekst en muziek van Elise Berends (o.a. bekend van Tarzan, Mamma Mia! en Zorro).

De pers schreef over Peter Pan: Het echte verhaal

“Peter Pan zoals hij ooit bedoeld was”
Parool
 
“De emotie spat er vanaf”
Musicalweb
 
 
“Peter Pan laat je weer even kind blijven”
Musicalnieuws
 
“Mooie show met toptalent”
Carlo Boszhard
 
“Muziek is krachtig en meeslepend! Kippenvel!”
I love theater
  Meer info

Concept/regie/tekst en muziek: Elise Berends - choreografie: Junior van Keulen - algehele leiding: Joanna Woud