Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse

Aanstalten

Cabaret

Prijzen

1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,00

Hilarische Anekdotes

Paulien Cornelisse is terug in de theaters met haar reprise voorstelling 'Aanstalten' - Rep. Als iemand vraagt 'Zullen we aanstalten maken?' dan begrijpt iedereen wat er wordt bedoeld. Maar wanneer begint en eindigt dat proces? We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag.

Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’ heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld.

NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten.

Paulien maakte o.a. de cabaretprogramma’s ‘Dagbraken’ (Neerlands Hoop) en ‘Maar Ondertussen’ (nomi-natie Poelifinario). Naast haar cabaretprogramma’s is Paulien schrijver van o.a. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘De verwarde cavia’, en ‘Japan in honderd kleine stukjes’. Om de dag is haar 150-woorden column te vinden op de voorpagina van De Volkskrant. Voor de VPRO maakte ze Tokidoki, een reisserie over Japan.