Op zoek naar de gemiddelde Nederlander

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander

Theatercollege

Prijzen

1e rang: € 19,50
De gemiddelde Nederlander is volgens Albert Klein Haneveld de belangrijkste persoon van het land. Veel belangrijker nog dan de koning. Deze man (of vrouw) is volkomen normaal en daardoor een voorbeeld voor ons allemaal. Maar wie is het? Niemand die het weet.

Voor Klein Haneveld is het de heilige graal. Hij is vastbesloten om hem (of haar) te vinden. Makkelijk is dat niet, want van de 17 miljoen inwoners kan het er maar één zijn. Eén persoon die aan al die statistieken voldoet. Het is een speld in een hooiberg.

In 'Op zoek naar de gemiddelde Nederlander' neemt Albert Klein Haneveld zijn publiek mee op een absurde zoektocht. Een reis langs een eindeloos hoeveelheid statistieken over Nederlanders. Om uiteindelijk vast te kunnen stellen wie van ons het meest gemiddeld is. De hoeveelheid data is overweldigend en soms dreigt Klein Haneveld erin te verdrinken. Als een ware detective vindt hij uiteindelijk toch wat hij zoekt. De gemiddelde Nederlander blijkt gewoon in uw stad te wonen.

Let op!
Voor deze voorstelling heb je een mobiele telefoon en de gratis app Kahoot! nodig.

Albert Klein Haneveld is documentaire- en theatermaker. Eerder maakte hij de documentaire en het theaterprogramma ‘Ruilen; van konijn tot fortuin', waarin hij uit de doeken doet hoe je van een gratis konijn naar een miljoen kunt ruilen.

Cast: Albert Klein Haneveld - regie: Elisabeth Boor