Op Hoop van Zegen

Op Hoop van Zegen

Met Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

Musical

Prijzen

1e rang: € 38,00
2e rang: € 34,00

Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk

‘Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical OP HOOP VAN ZEGEN velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

"In de musicalbewerking van Op Hoop van Zegen vloeien zang en spel vanzelfsprekend samen" ~ NRC (4 sterren)

"Kippenvel golft door de zaal op de momenten dat de vissers en hun vrouwen meerstemmig zingen" ~ AD (4 sterren)

"Samenzang van hoog niveau" en Mooi gedoseerd gespeeld door Bill van Dijk" ~ De Volkskrant (3 sterren)

"De prachtige muziek van tekstschrijver Allard Blom en componist Tom Bakker is hier ontegenzeggelijk de belangrijkste hoofdrolspeler. Het biedt de cast alle ruimte om vocaal sterk uit te pakken." ~ De Telegraaf (3,5 ster)

Tekst: Allard Blom, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans - muziek: Tom Bakker - regie: Paul van Ewijk