On vous adore à Nohant

On vous adore à Nohant

de liefde tussen Frédéric Chopin en George Sand

Kamermuziek | Ontroerend

Prijzen

1e rang: € 17,50

De componist en zijn muze (én forte piano)

Een muziek-theatervoorstelling waarin de schilder Eugène Delacroix zich emotionele momenten herinnert uit de gecompliceerde relatie tussen zijn gewaardeerde vriend: de Poolse componist Frédéric Chopin en de Franse schrijfster George Sand. Emoties die veelal aanleiding zijn geweest tot schitterende composities.

Een aantal werken worden vertolkt op een authentieke fortepiano uit de eerste helft van de 19e eeuw voor de Zuid-Koreaanse fortepianiste Tae-Young Kim

De muziek wordt afgewisseld en aangevuld met geacteerde scènes tussen Chopin, George Sand en Delacroix
door Jaap Dijkhuis, Feia Hulsbergen en Ed J. L. Latulette.

Tijdens een muzikale soirée in één van de Parijse salons in de jaren ’30 van de 19e eeuw raakt George Sand verliefd op Frédéric Chopin en schrijft hem vervolgens een briefje met de woorden: “On vous adore” (wij adoreren u).
Vanaf 1839 tot 1847 brengt Frédéric Chopin de zomers door met George Sand en haar kinderen Maurice en Solange, op haar landgoed Nohant in Frankrijk, om in 1839 te herstellen van een vermoeiende reis naar Mallorca en later van de drukke winters in Parijs. In een sfeer van idyllische rust, vreugde, irritaties, verveling, ziekte, eenzaamheid en verdriet schrijft Chopin de beste composities uit zijn gehele oevre voor zijn favoriete Pleyel fortepiano’s.
Na de breuk tussen Chopin en Sand in 1847 tot zijn vroege dood op 17 oktober 1849 lukte het Chopin niet meer om nog veel te componeren.

Tekst en regie en spel: Jaap Dijkhuis - met Feia Hulsbergen en Ed J. L. Latulette