NEELIE!

NEELIE!

Theatergroep Suburbia

Toneel

“Carine Crutzen speelt Kroes met een mooie zweem van pijn.”

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, echtgenote én moeder, die na politieke verwikkelingen en persoonlijke drama’s uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa werd. Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineerde zij werk en privé? En is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?

Theatergroep Suburbia heeft de primeur van een toneelvoorstelling geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes. Met Carine Crutzen in de titelrol.
 
Een actueel drama over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie passeren politieke coryfeeën als Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn de revue.

In de pers verschenen schitterende recensies; een aantal quotes:

“NEELIE! is keihard koninginnedrama. De magistrale Carine Crutzen domineert de voorstelling, met goede bijrollen van Dic van Duin als onder anderen vader Kroes en Bram Peper. Goed en amusant is Thomas de Bres als onder anderen Frans Swarttouw en Pim Fortuyn.”  

“NEELIE! is een zeer geslaagde productie vol spanning en dramatiek maar er blijft, gelukkig, nog veel te raden over de echte Nikkelen Neelie. “
      
“Carine Crutzen heeft zich in tot in de details, die dikwijls het interessantst zijn, het personage eigen gemaakt.”        

“Middelpunt is Neelie Kroes, een fenomenale rol van Carine Crutzen. Van begin tot eind weet zij te overtuigen als spijkerharde dame die zelden haar dekking laat zakken.”
 
“Dic van Duin als Bram Peper is zeer geloofwaardig en ook Thomas de Bres die zowel Fokkerbaas Frans Swarttouw als Pim Fortuyn speelt, is sterk geacteerd."
Tekst: Léon van der Sanden - regie: Julia Bless - verder met: Dic van Duin, Thomas de Bres, Lykele Muus, David Eisendoorn, Felix Meyer, Emmanuel Ohene Boafo