Marcel Hensema

Marcel Hensema

Alles in de hens

Toneel

Prijzen

1e rang: € 20,00
2e rang: € 17,50

even opgetild uit de realiteit

Marcel Hensema (Hollands Hoop, Penoza) speelt een autobiografische voorstelling, balancerend op het randje van cabaret en toneel, over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en de prachtige muziek van bandoneonist Carel Kraayenhof (weet u nog, die prachtige traan van Maxima).

Een avond met een lach en een traan met als uitgangspunt die lange wandeling waarin hij los kwam van de drukte, zijn werk en zijn puberkinderen. Er passeert van alles de revue: gekke mensen, dieren, maar ook obstakels in zijn hoofd waar hij mee moet zien te dealen. Een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje.

'Het knappe van Hensema is dat hij er met zijn kronkelende verhaallijn en doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-présence stiekem een universeel tintje aan weet te geven. Tegelijk houdt hij het heel dicht bij zichzelf.' ~ Trouw

'Hensema (bij seriekijkers bekend van Penoza en Hollands Hoop) maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht.' ~ Volkskrant

‘Met veel schwung zet Marcel Hensema al die typetjes neer.’ en ‘Hensema toont zich een geweldig acteur’ ~ Noordhollands Dagblad

Over Marcel Hensema
De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie 'Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede' (2018). Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani, oud-directeur van het NNT en veelgevraagd toneelregisseur die o.a. het succesvolle Borgen regisseerde en gevierd toneelschrijver Rik van den Bos, die het Charlotte Köhler Stipendium voor zijn eerste drie toneelteksten ontving.

Marcel Hensema won meerdere Gouden Kalveren en speelde vele rollen in binnen -en buitenland. Vorig jaar was hij te zien in de voorstelling Stem Kwijt van DE VERLEIDERS. De pers schreef hierover “Marcel Hensema is ontroerend en op een bepaalde manier Groots”.

Dagblad van het Noorden over Marcel Hensema: “Het is een bijzondere belevenis om als toeschouwer bij een voorstelling van Hensema aanwezig te mogen zijn. Want wat je ziet en hoort is feitelijk uniek. Geen toneel, geen kleinkunst, ja, wat eigenlijk wel? Laten we het houden op het kleine, volkomen eigen universumpje van Marcel Hensema. Het is de wereld in het klein. Maar het is wel de wereld.”

Regie: Ola Mafaalani - tekst: Rik van den Bos - composities: Carel Kraayenhof