Ma (Hugo Borst)

Ma (Hugo Borst)

Eric Corton

Toneel | Ontroerend

Prijzen

1e rang: € 21,00
2e rang: € 18,50

Een liefdevol portret van een moeder en haar zoon

In het boek ‘Ma’ schrijft Hugo Borst op ontroerende en vaak geestige wijze over de ingrijpende gevolgen van de aftakelende geest van zijn dementerende moeder. Hij verzorgt haar en beschrijft hoe de onvermijdelijke verhuizing naar het verpleegtehuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

De monoloog 'Ma', gespeeld door Eric Corton is een heel ‘echt’ verhaal. Een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor. Een echt verhaal over de laatste fase van een leven. Een belangrijk verhaal. Omdat zo veel mensen met de gevolgen van dementie en Alzheimer geconfronteerd worden. Partners, kinderen, broers en zussen.

Ma kreeg prachtige recensies van de pers:

"Ma is een juweel van een voorstelling die ontroert en troost" en "Eric Corton is als verteller ontroerend, aangrijpend en hartverscheurend waar het moet - troostend, relativerend en humoristisch waar het kan." ~ AD (5 sterren)

"Corton weet zowel de onmacht als de liefde van een zoon voor zijn wegsmeltende moeder goed over te brengen." ~ Theaterkrant.nl

Corton over 'Ma': “Ik hoop dat je als je straks in de zaal zit, je hard moet lachen, je misschien iets leert en 'Ma' je in stilte ontroert.”
Hugo Borst is vereerd met de theaterbewerking van 'Ma' en vermoedt dat zijn moeder er hetzelfde over zou denken. “Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven.”
Meer info

Script: Marc Veerkamp – regie: Benno Hoogveld