Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Tegenwind

Cabaret | Populair

Wegens succes in reprise!

Op een verlaten strand loopt een vrouw keihard te zingen, maar niemand die het hoort. De storm jaagt haar stem voorbij de donkere wolken. Het kan haar niet schelen, want zij zingt niet langer voor een ander! Ze zingt omdat er eindelijk weer een lied in haar ziel klinkt. De wind is sterk en giert om haar hoofd. Ze vecht om overeind te blijven. Omdraaien en gemakkelijk voortgeblazen terug naar waar ze vandaan komt, is geen optie. Liever vol er tegenin met volledig verlies van schone schijn dan beeldig thuis blijven zitten! De wind is sterk, maar de vrouw hervindt haar kracht. Ze spreidt haar armen en lachend roept ze: ‘HA! Kom maar op. Ik kan je hebben!’

Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de Grote Stad om in een Dorp dicht bij Zee haar rust te vinden. Terug naar de Natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger…? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP?

Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling Tegenwind als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht.

De pers schreef over 'Tegenwind' van Lenette van Dongen:

"Tegenwind, de tiende solovoorstelling van Lenette van Dongen, behoort tot de allerbeste uit haar oeuvre." ~ Algemeen Dagblad (4 sterren)

"Er is bijna geen cabaretier die het zo goed kan vinden met zijn of haar publiek als Lenette van Dongen." ~ Theaterkrant.nl (4 sterren)

"psychoanalytisch cabaret over de worsteling met de eigen identiteit." ~ NRC (4 sterren)

"Met haar flexibele yogalijf kan ze met rechte rug niet alleen haar toekomst, maar ook haar theatertournee vol vertrouwen tegemoet zien.” ~ De Telegraaf (4 sterren)