Judas

Judas

Theatergroep Suburbia

Toneel

“Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig.” ~ De Volkskrant ****

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de judas in onszelf.

Judas is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

Justus van Dillen imponeert als Judas en Een voorstelling die heel veel publiek verdient ~ Noordhollands Dagblad

In 2015 speelde Theatergroep Suburbia 'Judas' op locatie in Almere. Justus van Dillen vertolkte toen ook de rol van Judas. De pers was lovend:

'Het enige wat eigenlijk nodig is om deze tekst tot volle bloei te laten komen, is een uitmuntende acteur. En die staat er.' ~ de Volkskrant ★★★★

“Justus van Dillen is de perfecte Judas. Slinks, maar totaal geloofwaardig.” ~ de Volkskrant ★★★★

“Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. ~ Het Parool ★★★★

“Judas leeft in het nu. Tekst en spel zijn virtuoos.” ~ Het Parool ★★★★

“Judas is een ongelooflijk intrigerende tekst.” ~ Trouw ★★★
Meer info

Tekst: Lot Vekemans - regie: Albert Lubbers - spel: Justus van Dillen