Judas

Judas

Theatergroep Suburbia

Toneel

Prijzen

1e rang: € 18,00

“Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig.” ~ De Volkskrant ****

Theatergroep Suburbia brengt opnieuw de succesvolle voorstelling 'Judas' op de planken. De rol van Judas zal wederom worden gespeeld door Justus van Dillen.

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Eén van de twaalf
“Is er iemand? Nu hier. Die durft te zeggen: Mijn naam is Judas.”

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de judas in onszelf.

Judas is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

De pers over de vorige editie van Judas:
“Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos.” ~ Het Parool ****
Meer info

Tekst: Lot Vekemans - regie: Albert Lubbers - spel: Justus van Dillen