Johan Fretz

Johan Fretz

De zachtmoedige radicaal

Cabaret

Prijzen

1e rang: € 15,00

Muzikaal, met scherpe blik en gouden lach

Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Het is hoog tijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid.
In zijn solodebuut legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok, doorweefd met de humorvolle en ontwapenende verhalen over een roadtrip door het land van zijn moeder: Suriname. Daar lijkt men ondanks alles beter in staat tot verzoening. Fretz toont zich een unieke conferencier, die zijn geheel eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach. 'De zachtmoedige radicaal' is een show die je optilt en je hart verovert, maar bovenal is dit een unieke vertelling van een geboren verhalenverteller.

Over Johan Fretz
Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in de Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: 'Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!' - 'Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers'. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!, Met name voor zijn oudejaarsafsluiting op Bob Dylan's Knocking on Heavens Door ontving hij veel lof. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom komt 15 januari uit bij Lebowski Publishers. Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: De Zachtmoedige Radicaal, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van 'Onder de Paramariboom'. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Wie is de Verweesde Hollander en wie de Eeuwige Ander? Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.