Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Met The Clarks

Theaterconcert | Met de mannen

Prijzen

1e rang: € 25,00
2e rang: € 22,00

Het neusje van de zalm voor alle blues fans

‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’ neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.

Na zijn succesvolle theatershow vorig seizoen ( Pioniers van de Nederpop), komt de flamboyante tv-persoonlijkheid nu met een programma over zijn passie: de blues. Om deze niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.
Kat Riggins, toerde met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over.
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’
Roel Spanjers, multi-instrumentalist speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, (oa ‘Luther Allison’).
Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.
Michel van Dijk bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.
Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes.( ‘Red Devils’).

Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.
Meer info