Jörgen Raymann

Jörgen Raymann

SCHUDDEN AAN DIE BOOM

Cabaret | Lachen

Prijzen

1e rang: € 22,00
2e rang: € 19,50

Val jij ook uit de boom?

Na een break is Raymann terug op het toneel, in een vernieuwde versie van zichzelf! Nog altijd hilarisch maar ook meer verhalend met stof om over na te denken.

Raymann is de multiculturaliteit zelve, want hij heeft voorouders uit 4 werelddelen. Er is een Ghanese koning, een tot slaaf gemaakte Afrikaanse prinses, een Duitse meubelmaker, een Joodse schrijver en slavenhandelaar. Hij schudt aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die zijn voorouders worden toegedicht. Zouden zij trots op hem zijn of hem juist verafschuwen?
Zouden ze zijn humor waarderen?
Zouden ze elkaars humor begrijpen en accepteren?

Suriname zou de ‘mislukte staat’ zijn op het gebied van multiculturaliteit, maar niet alleen is Raymann daar een rechtstreeks product van, in Suriname zie je de verschillende bevolkingsgroepen juist heel leuk met de vooroordelen over elkaar omgaan. Je lacht elkaar gewoon uit en dat doet Raymann ook in zijn show: Surinamers, Antillianen, witte Nederlanders, Marokkanen, niemand blijft gespaard.

Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen. Is hij een vreemde eend in de bijt of past hij juist perfect in deze moderne maatschappij waar iedereen op Facebook zelfbewust en gelukkig is, maar tegelijkertijd naar zichzelf zoekt bij de psycholoog, de yoga-goeroe of de Tantratherapeut?
Misschien kom je er op het eind van de avond achter dat als hij maar hard genoeg schudt, jij ook uit die boom valt.
Meer info