Jetty Mathurin

Jetty Mathurin

De Overdracht

Cabaret

Aan wie draagt ze het stokje over?
 

Jetty Mathurin stopt ermee! Ja.. u leest het goed. Ze stopt met het maken van solo cabaretvoorstellingen in het theater. Ze is al lang niet meer in de overgang, maar nu dus wel in de overdracht.
 
65-plus… dus genoeg deuren open getrapt. Tijd om één deur te sluiten. Jetty is benieuwd welke deur daarmee nu dan open gaat? Misschien die van die lover? Laat ze de deur dan helemaal niet op een kier staan? Niet eens een klein badkamerraampje om zo nu en dan wat stoom af te blazen? De tijd zal het leren.
 
Als je overdraagt moet er natuurlijk wel iemand zijn om aan over te dragen. Daarom staat Jetty deze laatste tournee niet alleen op toneel. Mathurin heeft bij iedere voorstelling twee anderen bij zich. Één (inmiddels gearriveerde) collega die waarschijnlijk nog in de luiers liep toen Jetty al deuren open trapte. En bijzondere zwarte vrouwen die ook de lach aan hun rok hebben hangen. Een selecte groep dames aan wie ze het estafettestokje met liefde door wil geven.
U wilt namen horen? Nee… dat gaan we natuurlijk niet doen. Dat is iedere avond een verrassing.

Zoals we van Jetty gewend zijn is het een voorstelling waarin maatschappelijke thema’s en een lach hand in hand gaan. Jasmine, Stacey, Jeritza en Farida worden op de proef gesteld en doen op deze avond auditie voor dezelfde rol… Maar is dat wel zo? Rollen, voorbeelden en het thema overdragen zullen de rode draad vormen in deze spiksplinternieuwe show. Welke rol speel je in de maatschappij en wat is je nalatenschap? ‘De overdracht’ vertelt een verhaal van veerkracht.

De pers schreef over De Overdracht van Jetty Mathurin:

"De stukken die Mathurin solo doet, zijn het sterkst, ze verstaat de kunst om op een vriendelijke en grappige manier heel duidelijk te maken waar het volgens haar op staat" ~ TROUW ***

“Als eerste vrouwelijke comedian die uit Suriname naar Nederland kwam, verrichtte Jetty Mathurin pionierswerk. Ze was gespecialiseerd in goedmoedige en slimme grappen naar beide kanten” ~ NRC ***

”De vier vrouwen die Mathurin heeft uitgenodigd zijn stuk voor stuk krachtige persoonlijkheden. Jasmine Sendar, Jeritza Toney, Farida van den Stoom en Stacey Esajas weten, net als Mathurin zelf overigens, feilloos de zaal te bespelen” ~ Theaterkrant ***

“Met een figuur als Stacey Esajas kan het Nederlands cabaret voorlopig nog wel even voort” ~ Theaterkrant ***
Met als gasten: Roué Verveer, Jörgen Raymann, Howard Komproe, Jeffrey Spalburg, Rayen Panday, Murth Mossel, Jasmine Sendar, Jeritza Toney, Farida van de Stoom of Stacey Esajas.