Jeroen Zijlstra & Tjitske Jansen

Jeroen Zijlstra & Tjitske Jansen

Nieuws van twee kanten

Literaire Salon

Poëzie en jazzy kleinkunst

De ontmoeting van deze twee persoonlijkheden brengt literatuur en muziektheater bijeen. ‘Nieuws van twee kanten’ is een literaire muzikale voorstelling waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Een reis door het leven. Het leven van Zijlstra en Jansen zelf én van dat van hun publiek. Ouders, broers en zussen, juffen, meesters, vrienden, therapeuten, geliefden, exen, collega’s. Zij die onze levens hebben gered of ons juist bijna de das om deden. Of allebei. En niet te vergeten de dorpen en de steden, de havens en schepen. Waar we thuis of niet thuis zijn.

Over Jeroen Zijlstra
Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied 'Durgerdam slaapt', waarmee hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

“Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.” ~ NRC Handelsblad ★★★★

Over Tjitske Jansen
Tjitske Jansen is de belangrijkste Nederlandse dichter en performer van haar generatie. Van haar eerste dichtbundel 'Het moest maar eens gaan sneeuwen' werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht, een voor Nederland ongekend aantal. Voor haar bundel 'Koerikoeloem' kreeg ze de Anna Bijns-prijs.

“Het is poëzie die er inhakt als een bijl, en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.” ~ De Groene Amsterdammer