Inleiding bij De liefde begraven

Inleiding bij De liefde begraven

Arrangementen
De liefde begraven wordt voorafgegaan door een inleiding.
De inleiding begint om 19.15 uur in de kleine zaal. Een kaartje kost € 3,00 inclusief koffie/thee voor aanvang van de voorstelling.

Over de inleiding
De liefde begraven is het eerste toneelstuk dat regisseur Peter de Baan heeft geschreven. Het idee voor het stuk is ontstaan uit een ‘De vloer op’-improvisatie. In de inleiding wordt verteld hoe Peter dit idee heeft uitgewerkt tot een toneelstuk en welke terugkerende thema’s een rol spelen in zijn werk. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop acteurs Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger hun spel benaderen in deze even hartstochtelijke als pijnlijke ontmoeting tussen twee exen die hun gezamenlijke hond gaan begraven.

Deze inleiding wordt verzorgd door Brechtje Zwaneveld.
Brechtje Zwaneveld is freelance schrijver en theaterjournalist. In 2000 studeerde ze af als theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en in 2006 behaalde zij haar doctoraal Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze ging werken als theaterdocent bij onder andere het Theaterinstituut Nederland en jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam. Samen met Elze van den Akker vormde ze theatergroep Dimenzie en maakte ze drie theaterproducties voor het Oerol-festival op Terschelling. Ze gaf filosofieles op het Hervormd Lyceum Zuid, het Luzac College en de Opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Als jeugdtheaterjournalist werkte ze voor NRC Handelsblad en was zij lid van verschillende jury's voor jeugdtheaterprijzen en -fondsen. Ze schreef de vier familiegidsen voor het Rijksmuseum en maakte verschillende teksten voor het Zeeuws Museum. In 2016 rondde zij bij Carla de Jong de opleiding romans en korte verhalen af aan de Schrijversacademie.
Momenteel werkt ze als jeugdtheaterjournalist voor o.a. Theatermaker en Theaterkrant.nl. Ze schrijft visiestukken en interviews in opdracht van jeugdtheatergezelschappen en educatief materiaal voor musea, waaronder Artis/ Micropia. Ze geeft filosofieles aan eindexamenkandidaten op het Cabral Instituut. Brechtje Zwaneveld is al ruim tien jaar verbonden aan Hummelinck Stuurman Theaterbureau, waarvoor zij o.a. inleidingen bij toneelproducties samenstelt.