Inleiding bij Achter het Huis

Inleiding bij Achter het Huis

Arrangementen

Prijzen

1e rang: € 3,00
Achter het Huis wordt voorafgegaan door een inleiding.
De inleiding begint om 19.15 uur in de kleine zaal. Een kaartje kost € 3,00 inclusief koffie/thee voor aanvang van de voorstelling.

In de inleiding wordt ingegaan op de keuzes van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Johan Doesburg. 'Achter het Huis' is geïnspireerd op de wereldberoemde dagboeken van Anne Frank, en dan met name op de universeel menselijke aspecten ervan. Uitgangspunt voor de nieuwe toneelinterpretatie zijn de emoties en driften die naar boven komen als je twee jaar lang met acht mensen dicht op elkaar moet leven, terwijl buiten de vijand rondloopt. Om dit universeel menselijke thema te benadrukken zijn in de toneelversie de dagboeken ontdaan van hun specifieke historische context en zijn fictieve verhaallijnen toegevoegd. Wat zijn hiervan de theatrale en inhoudelijke gevolgen?

Over de inleiders
De inleiding wordt gegeven door Amarenske Haitsma en Joost Koning.
Amarenske Haitsma studeert komend jaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. Afgelopen zomer was ze te zien bij Orkater in de voorstelling Julius Caesar.
Joost Koning begon met acteren op 12-jarige leeftijd in de jeugdserie Vrijland. Daarna speelde hij in o.a. de serie Penoza, de bioscoopfilms Bellicher:Cel, Boy7 en Roffa, en improviseerde hij geregeld mee bij DeVloerOp. Ook speelde hij in de voorstelling Maat voor Maat van Zeelandia. Joost zit momenteel op de toneelacademie Maastricht.