Het opvoedcircus

Het opvoedcircus

Stine Jensen en Frank Meester

Theatraal college

Ervaringsdeskundig én opvoedkundig met humor

Wanneer doe je het goed als ouder? Ze doen een dappere poging om deze vraag te beantwoorden en niet langer af te doen met: ‘Opvoeden, je kunt het nooit goed doen’.
 
In een sprankelende theatershow met humor en zelfspot banen de ervaringsdeskundigen Stine Jensen (gescheiden, één dochter van zes) en Frank Meester (getrouwd, twee tienerzonen) zich een weg door het opvoeddoolhof om het juiste midden te vinden. Want opvoedgoeroes roepen van alles. De ene zegt dat de we ‘tefal-jongeren’ creëren: snel gefrustreerd en manipulatief. Een ander beweert dat je het kind alles zelf moet laten ontdekken en weer een ander pleit juist voor een autoritaire opvoeding.

Zin om er even helemaal uit te zijn? Weg van de handenbindertjes, van de oeverloos, eindeloos en wezenloos schermkijkende pubers? Kom naar 'Het opvoedcircus'.
 
Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. In de televisieserie 'Dus Ik Ben' over de wortels van onze identiteit - gebaseerd op haar gelijknamige bestseller - maakte ze in 2016 ook een aflevering over opvoeden. In 2015 werd haar kinderboek 'Lieve Stine, weet jij het?' bekroond met de Zilveren Griffel. Voor de VPRO creëerde ze in 2013 de televisieserie 'Licht op het Noorden' over het echte Scandinavië achter de clichés.
 
Frank Meester is filosoof, publicist en musicus. Hij heeft diverse boeken geschreven, waaronder een aantal samen met zijn broer (Gebroeders Meester). Daarnaast verschijnen er regelmatig columns van zijn hand in Filosofie Magazine, 'de Volkskrant en Trouw. Hij was onder meer te zien in de televisieseries 'Dus Ik Ben' en 'Dus Ik Ben, jr'. van Stine Jensen. Hij zingt en speelt contrabas en gitaar in de formatie Hot Club de Frank (gipsy jazz, klezmer en Nederlandstalige swing) en samen met zijn zonen, in de popband THE MAESTROs.