Hendrik Groen

Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken

Toneel | Populair

Prijzen

1e rang: € 33,00
2e rang: € 29,00

De lievelingsbejaarde van Nederland nu in het theater

In de theaterversie van de bestseller 'Pogingen iets van het leven te maken' laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis.Het wordt een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. “Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit,” aldus Gijs de Lange. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling te zien in de voorstelling.

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016.

Producent Inge Bos: “De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.”

De pers over het boek 'Pogingen iets van het leven te maken':
"Hendrik Groen is een ontroerende held." ~ Trouw
"Geestig, tragisch en soms aangrijpend." ~ Het Parool

Regie: Gijs de Lange - bewerking: Léon van der Sanden - Met: Beau Schneider, Cynthia Abma, Mike Weerts, Myrthe Burger, Britte Lagcher en Rufus Hegeman.