Haal het doek maar op

Haal het doek maar op

Van Appelscha tot Zierikzee

Musical

Prijzen

1e rang: € 35,00
2e rang: € 32,50

Nederlandse musical met tophits en meeslepende verhalen

Mariska van Kolck, Tony Neef, Purmerendse Julia Berendse e.a. samen in de nieuwe Nederlandse musical ‘Haal het doek maar op’. Een musical over artiesten op de schnabbeltour met meeslepende verhalen en veel Nederlandse tophits.

In 'Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee' staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini en conferencier Rolf Molenaar ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio’s. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij.

Met ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Heel even’, ‘Sophietje’, ‘Geweldig’, ‘Ploem Ploem Jenka’, ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.

"Van Kolck en Neef zijn veelzijdige zangers en goed aan elkaar gewaagd." en "Julia Berendse oogst spontaan applaus met haar weemoedige vertolking van ‘Mijn ideaal’ en haar wel heel diep dalende stem bij Brandend zand’ van Anneke Gröhnloh. Met haar prachtige stem en grappige mimiek is zij een veelbelovende zangeres." ~ Theaterkrant
Meer info

Cast: Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse, Willemijn van Holt, Dook van Dijck en Jordy van Loon - script: Dick van den Heuvel - regie: Paul van Ewijk