Fernando Otero & Victor Vilena

Fernando Otero & Victor Vilena

Buenos Aires Now

Kamermuziek

Prijzen

1e rang: € 17,50

Bezielde melodieën en meeslepende ritmes

Wij zijn zeer trots een heuse winnaar van maar liefst drie Grammy Awards in ons programma te hebben: de Argentijnse meesterpianist Fernando Otero en zijn landgenoot, meesterbandoneonist Victor Villena.U hoort en ziet indrukwekkend muzikaal portret van de stad Buenos Aires waarin Otero & Villena versmelten in een intense muzikale dialoog van het allerhoogste niveau.

De creatieve connectie tussen hen komt helemaal tot bloei in dit nieuwe theaterprogramma waarin alles draait rond de muziek van hun beider thuisstad Buenos Aires met tango, kamermuziek, improvisatie en hedendaagse klassieke muziek. Buenos Aires Now stroomt over van bezielde melodieën en meeslepende ritmes waarin de leidende rollen zich soms razendsnel afwisselen.

Fernando Otero wordt wereldwijd gezien als een virtuoos pianist en componist met een geheel eigen stijl; gebruikmakend van elementen uit de hedendaagse klassieke muziek, geïmproviseerde muziek, gebaseerd op de taal van de tango.

“A savage intensity that sweeps the listener away" ~ The Guardian

Vanuit zijn standplaats New York werkt Fernando Otero onder andere samen met het KRONOS Quartet, en grootheden als Quincy Jones, Eddie Gomez en Paquito Da Riviera. En nu is deze gigant dan eindelijk in Nederland te bewonderen.

Victor Villena (1979) is een van 's werelds meest toonaangevende bandeonisten van dit moment. Hij won op zijn achttiende reeds de prestigueze Cosquin Competie in Argentinië als Beste Solist.
“A master of the instrument. Mr. Villena expressing (...) an emotional universe unto itself”

Met voorprogramma
Andreas & Julie Rokseth verzorgen deze middag een voorprogramma van ongeveer 20 minuten. Dit duo speelt harp en bandoneon. Andreas is een leerling van Victor Villena. Meer informatie over Andreas & Julie vindt u op www.harp-bandoneon.com
Meer info