Familiespel

Familiespel

met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Bas Hoeflaak en Annick Boer

Toneel

Prijzen

1e rang: € 32,50
2e rang: € 30,00
Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!

Familiespel is een heerlijke, gelaagde komedie over het samengestelde gezin. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs (Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak) met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, hier met elkaar opgezadeld zitten.

Familiespel is een gloednieuw toneelstuk geschreven door Marijke Schermer bekend van o.a. Liefde, als dat het is.

Volkskrant
“De vier acteurs spelen met zichtbaar plezier hun rollen en het speeltempo ligt aangenaam hoog.”
“het speltempo ligt aangenaam hoog.”

NRC
“Mede door het lekker vettige spel van de vier acteurs, die hun personages met bakken plezier én mededogen vormgeven, is ‘Familiespel’ een aantrekkelijke, vrolijke toneelsatire over de „happy extended family”.”
“Schermer weet in haar dialogen het ongemak vaak optimaal uit te buiten en de pijn van haar personages in fraaie observaties te traceren.”
“Bovendien heeft Familiespel nog een leuke troef: de acteurs spelen niet alleen volwassenen, maar ook de vier kinderen die door hun ouders zijn meegesleept.”

Telegraaf
“In deze nieuwe theaterkomedie van Marijke Schermer toont Mark Rietman zich een begenadigd acteur die wel raad weet met een ironisch ondertoontje.”

HDC Media
“De dialogen zijn lekker scherp en prikkelend, Rietman en Blom overtuigen volle- dig als het ex-echtpaar.”

Theaterparadijs.nl
“Scriptschrijfster, Marijke Schermer heeft op meesterlijke wijze humor en spanning weten samen te brengen in dit verhaal.”
“Het overtuigende spel van de vier spelers laten een bijzondere onderlinge chemie zien.”
“Zodra de spelers beginnen met een nieuw karakter valt mijn mond regelmatig open van verbazing en bewondering.”
“Familiespel is een voorstelling waarvan ik hoop dat er meer van gaan worden gemaakt.”
“Een goed doordrongen verhaal met een enorme dosis humor.”

Nederlands dagblad
“Dat is wat theater, wat kunst met je kan doen: het meeleven met de personages en hun sores loutert en bevrijdt.”
“Sterke, gelaagde dialogen die binnenkomen.”
“Uitstekend acteerwerk.”
“na de voorstelling kun je zomaar tot een merkwaardige ontdekking komen: je gaat opgeladen en opgetogen naar huis.”

Cast : Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak Eindregie: Corien van der Zwaag i.s.m. Marijke Schermer Script : Marijke Schermer Licht: Yuri Schreuders Kostuums: Daphne de Winkel Soundscape: Janne Piksen Producent : More Theater Producties