Drie Zusters

Drie Zusters

Urban Myth

Toneel

Prijzen

1e rang: € 23,00
2e rang: € 20,50

Van de makers van Celia!

Urban Myth’s versie van de Tsjechov-klassieker 'Drie Zusters' is verrassend, grappig en fris. Voor het eerst in Nederland worden de zusters gespeeld door actrices van kleur. Als een klassiek schilderij in volledig nieuwe kleuren werpen zij een frisse blik op onze hedendaagse samenleving. In hun onvervulde verlangen naar Moskou, naar een ander leven, worden de zusters omringd door een bont gezelschap van familie en flirtende aanbidders. Grappig, zinderend en aangrijpend tegelijk.

Met 'Drie Zusters' breekt Urban Myth vaste denkpatronen over theater en de moderne samenleving open. De wereldberoemde stukken van Anton Tsjechov zijn in de ogen van regisseur Koos Terpstra te lang gerekend tot een canon die voorbehouden bleef aan louter witte acteurs. Daarom kiest hij voor een volledig gemengde cast: alsof we een 'Drie Zusters' zien in de context van een hedendaagse familie. De Tsjechov-tekst krijgt hierdoor een hele andere lading, je ziet het stuk met een nieuwe blik.
Meer info

Regie en bewerking: Koos Terpstra - cast: Nhung Dam, Nazanin Taheri, Sharlee Daantje, Katelijne Beuma, George Tobal, Eran Ben Michael, Viktor Griffioen e.a.