Dorian

Dorian

NNT

Toneel | Uitdagend

Prijzen

1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,00

Naar 'The Picture of Dorian Gray' van Oscar Wilde

In dit visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen, zien we Dorian Gray - een ambitieuze kunststudent met een moeilijk verleden, maar met een fantastisch uiterlijk. Hij wordt de protégé van een ooit invloedrijke kunsthandelaar die in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een mogelijkheid ziet om haar sterrendom nieuw leven in te blazen.

Zo’n 125 jaar na het verschijnen van Oscar Wilde’s roman 'The Picture of Dorian Gray' zijn onze obsessie met jeugdigheid en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben alleen maar toegenomen. Maar verliezen we in het verlangen naar het nieuwe, het schone en het bijzondere ook niet onszelf uit het oog? En als we zo bezig zijn met onze persoonlijke ontwikkeling, wat betekent dat dan voor onze relatie met de ander? Met deze vragen als uitgangspunt schreef Javier Barcala de toneelbewerking van Oscar Wilde’s beroemde roman. Barcala plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt, een bekende wereld voor gastregisseur, beeldend kunstenaar en ontwerper Christophe Coppens.
Meer info

Regie: Christophe Coppens - tekst: Javier Barcala - met o.a.: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Martijn de Rijk, Bien de Moor