DE VERLEIDERS FEMALE

DE VERLEIDERS FEMALE

Een voorstelling onder de gordel

Toneel | Uitdagend

Prijzen

1e rang: € 30,00
2e rang: € 27,50

Een voorstelling met kloten

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame.

Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

De Verleiders Female ging begin november in première. De pers schreef:

"Met veel overtuiging gebracht" ~ Parool

"snelle scènes, gevatte teksten en interessant feitenmateriaal" ~ Theaterkrant

"het acteerwerk is formidabel" ~ NRC

"Must voor man én vrouw" ~ Scènes

Eerder werd gecommuniceerd dat Eva Marie de Waal deel uitmaakt van de cast van De Verleiders Female. Wegens zwangerschapsverlof wordt haar rol tijdelijk overgenomen door Dunya Khayame.

Regie: Tom de Ket